RO - EN
Cotnari - Capitala Vinului Romanesc

Vinul

Gama Clasic
 Vinul Clasic Cotnari - Francușa

Frâncușă
sec

Cu o identitate ușor de recunoscut prin nota vioaie susținută de o bună aciditate Frâncușă se distinge prin aroma fină de fructe. Culoarea galben-pală sau galben-verzuie, aroma vegetală de strugure pârguit și gustul echilibrat și catifelat, conferă vinului toate calitățile care încântă deopotriva simțurile. Iubitorii unui vin sec, fructuos și reconfortant preferă Frâncușa înaintea celorlalte vinuri din podgorie.

Ce-ar fi pământul fără soare,
Poetul fără de har,
Bucătarul fără sare
Și Moldova fără de Cotnari?

 
Vin de spirit Casa de Piatra


Casa de Piatră 
demisec


Casa de Piatră este un vin festiv, cu o particularitate a gustului și a aromei bine conturată. Plin de prospețime și fructuozitate vinul este caracterizat de parfumul discret de flori de viță. Savoarea inegalabilă se impune prin echilibru și distincție. Un vin care stă la masă cu voia bună.

 
Class Feteasca Alba

Fetească Albă
demisec

Mai întâi de toate, te întâmpină cu frumusețea culorii galben-aurii. După care, te captivează cu taina parfumului de vie înflorită. Aroma, amintind-o pe cea a strugurelui bine copt, este imprimată cu finețe și amintește de bogăția excepțională a mierii de albine. Gustul, elegant și de un mare rafinament, dezvăluie grația unui vin de inspirație creatoare, fiind rezultatul unei fericite îmbinări între aciditate, zaharuri și alcool. Impactul cu parfumul, aroma și gustul demisec este uluitor, fiindcă această Fetească Albă e înnobilată cu „sânge de Cotnari”.

 
Clasic Grasa de Cotnari


Grasă de Cotnari
dulce

Bijuterie a oenologiei românești, Grasă este un privilegiu moștenit de secole pe plaiurile vestite ale podgoriei Cotnari.

Originalitatea și secretul acestui vin stau în recoltatul târziu al strugurilor când mustul din boabe se concentrează foarte mult datorită putregaiului nobil. Un vin aromat ce se recomandă la servirea deserturilor.

 
Clasic Tamaioasa Romaneasca


Tămâioasă Românească 
dulce


Tămâioasă Românească este un vin alb de înaltă ținută, puternic aromat, cu o savoare fără seamăn. Aroma sa inegalabilă îngemănează parfumul de busuioc și fân cosit în soare. Generos, înviorător, vitalizant, plin de seva și corp, are gustul complex de pere busuioace și fragi de pădure și un post-gust lung, de înaltă clasă.

Așa ne glăsuiește slova
Că te-ai avut cu lumea bine
Și prin popor ai stins suspine
Cotnar, vin de la Moldova
E plină cronica de tine.

 
Clasic Tamaioasa Romaneasca


Tămâioasă Românească 
dulce

Soi aromat, din care, în toamnele lungi și însorite ale podgoriei Cotnari, se obține un vin de înaltă ținută: Tămâioasă Românească.
Senzualitatea rafinată a gustului se armonizează fericit cu mirosul inconfundabil, conferind vinului distincție prin vigoare și personalitate.

Parfumul său deosebit, asemănător busuiocului, este cel care i-a inspirat pe localnici să denumească acest soi și Busuioacă de Moldova.