FRÂNCUȘĂ

alb sec

Cu o identitate ușor de recunoscut prin nota vioaie susținută de o bună aciditate, Francușa se distinge prin aroma fină de fructe. Culoarea galben-pal sau galben-verzui, aroma vegetală de strugure pârguit și gustul echilibrat și catifelat conferă vinului toate calitățile care încântă deopotrivă simțurile. Iubitorii unui vin sec, fructuos și reconfortant preferă Frâncușa înaintea celorlaltor vinuri din podgorie.

Recomandări culinare:
Preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, aperitive, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui la grill, somon, scoici, fructe de mare.

12 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/clasic-cotnari-francusa.png
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/clasic-cotnari-feteasca-alba-demisec.png

FETEASCĂ ALBĂ

alb demisec

Impactul cu acest vin demisec este uluitor, începând cu frumusețea culorii galben-aurii. Parfumul de mare complexitate sugerează mirosul viei înflorite. Aroma, amintind-o pe cea a strugurelui bine copt, este imprimată cu finețe și e asemenea mierii de albine. Gustul, elegant și de un mare rafinament, este rezultatul unei fericite îmbinări între zaharuri, aciditate și alcool. Parfumul, aroma și gustul sunt atât de reușite încât acest vin e cu adevărat o Fetească Albă cu „sânge de Cotnari“.

Recomandări culinare:
Preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, somon, scoici, fructe de mare.

12 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
12 buc./bax

TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

alb dulce

Tămâioasa Românească este un vin alb de înaltă ținută, puternic aromat, cu o savoare unică. Aroma sa inegalabilă îngemănează parfumul de busuioc și fân cosit în soare. Generos, înviorător, vitalizant, plin de sevă și corp, are gustul complex de pere busuioace și fragi de pădure și un post-gust lung, de înaltă clasă.

Recomandări culinare:
Desert, mâncăruri uleioase.

11,5 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
12 buc./bax
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/clasic-cotnari-tamaioasa-romaneasca-eticheta-verde-dulce.png
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/clasic-cotnari-tamaioasa-romaneasca-eticheta-neagra.png

TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

alb dulce

Soi aromat din care, în toamnele lungi și însorite ale podgoriei Cotnari se obține un vin de înaltă ținută: Tămâioasa Românească. Senzualitatea rafinată a gustului se armonizează fericit cu mirosul inconfundabil, conferind vinului distincție prin vigoare și personalitate. Parfumul său deosebit, asemănător busuiocului, este cel care i-a inspirat pe localnici să denumească acest soi și Busuioacă de Moldova.

Recomandări culinare:
Desert, mese uleioase.

11,5 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
12 buc./bax

GRASĂ de COTNARI

alb dulce

Bijuterie a oenologiei românești, Grasa de Cotnari este un privilegiu moștenit de secole pe plaiurile vestite ale podgoriei Cotnari. Originalitatea și secretul acestui vin stau în recoltatul târziu al strugurilor, când mustul din boabe se concentrează foarte mult datorită putregaiului nobil. Un vin aromat ce se recomandă la servirea deserturilor.

Recomandări culinare:
Desert, mâncăruri uleioase.

11,5 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
12 buc./bax
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/clasic-cotnari-grasa-de-cotnari-eticheta-neagra.png
https://cotnari.ro/dev//img/inapoi-alt-cotnari.png