FRÂNCUȘĂ COTNARI

alb sec

Cu o identitate ușor de recunoscut prin nota vioaie susținută de o bună aciditate, Francușa se distinge prin aroma fină de fructe. Culoarea galben-pal sau galben-verzui, aroma vegetală de strugure pârguit și gustul echilibrat și catifelat conferă vinului toate calitățile care încântă deopotrivă simțurile. Iubitorii unui vin sec, fructuos și reconfortant preferă Frâncușa înaintea celorlaltor vinuri din podgorie.

Recomandări culinare:
Preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, aperitive, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui la grill, somon, scoici, fructe de mare.

12 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/gama-cotnari-francusa.png
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/gama-cotnari-grasa-cotnari-demisec.png

GRASĂ de COTNARI

alb demisec

Un vin deosebit de o calitate suprioară, o sclipire oenologică ce redă tipicitate de soi în cel mai plăcut mod. Nuanțele sale verzui și sclipirile aurii redau armonii voioase și se contopesc cu tradiția podgoriilor din Cotnari și lumea nouă.

Recomandări culinare:
Gustări, carne de pasăre, de vânat, aperitive, mâncăruri pe bază de carne albă.

12 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax

TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

alb demisec

Tămâioasa Românească este un vin alb de înaltă ținută, puternic aromat, cu o savoare unică. Aroma sa inegalabilă îngemănează parfumul de busuioc și fân cosit în soare. Generos, înviorător, vitalizant, plin de sevă și corp, are gustul complex de pere busuioace și fragi de pădure și un post-gust lung, de înaltă clasă.

Recomandări culinare:
gustări, carne de pasăre, de vânat, aperitive, mâncăruri pe bază de carne albă.

12 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/gama-cotnari-tamaioasa-romaneasca.png
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/gama-cotnari-feteasca-alba.png

FETEASCĂ ALBĂ

alb demidulce

Fetească albă este vinul ce te cucerește prin culoarea galbenă cu reflexe verzui, ce devine galbenă aurie prin maturare și învechire, precum și prin aroma fină de fructe. Memorabil prin parfumul de mare complexitate, acesta sugerează mirosul degajat de o vie înflorită. Superb, cu aroma inconfundabilă caracteristică strugurelui copt, asemănătoare cu cea a mierii de albine, Feteasca albă prezintă un buchet tipic.

Recomandări culinare:
Desert, mese uleioase.

11,5 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax

GRASĂ de COTNARI

alb demidulce

Cu o culoare verzuie când este tânăr, până la galben aurie după învechire, asemănătoare culorii de toamnă a frunzelor de viță de vie, cu un gust apropiat celui de miez de nucă, împletit cu nuanțe de stafide și de sâmburi de migdale, Grasa de Cotnari rămâne unicat între vinurile dulci românești și străine. Optim în combinații cu deserturi rafinate.

Recomandări culinare:
Desert, mâncăruri uleioase.

14 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/gama-cotnari-grasa-cotnari-demidulce.png
https://cotnari.ro/dev//img/inapoi-alt-cotnari.png