FRÂNCUȘĂ COTNARI

alb sec

Frâncușa, vinul sec al podgoriei Cotnari, reușește să adune parfum fin, lejer și aromă particulară, conferindu-i o notă florală autentică. Culoarea galbenă cu nuanțe verzui bucură ochiul, iar gustul unic, datorat unei note înviorătoare este susținut de o bună aciditate. Aroma delicată și parfumul sunt caracteristicile strugurelui bine copt, nota de prospețime și fructuozitate fiind inconfundabilă.

Recomandări culinare:
Preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, aperitive, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui la grill, somon, scoici, fructe de mare.

12,5 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/05/cotnari-selectii-francusa-1.png
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/cotnari-selectii-Chateau.png

CHATEAU COTNARI

alb sec

Specialiștii au “topit” calitățile soiurilor Tămâioasă Românească, Fetească Albă și Francușă într-un cupaj ce și-a constituit o personalitate distinctă și unică. Această “operă de artă oenologică” reunește trăsăturile celor trei soiuri nobile locale într-o personalitate puternică, acoperind astfel o mare diversitate de gusturi și preferințe ale iubitorilor de vin sec.

Recomandări culinare:
Preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, aperitive, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui la grill, somon, scoici, fructe de mare.

12,5 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax

BLANC COTNARI

alb demisec

Este reprezentantul noii generații de vinuri de Cotnari, născut prin îmbinarea fericită dintre vigoarea și generozitatea soiurilor tradiționale românești și tehnologia modernă de vinificație. Acest vin alb demisec, de o remarcabilă consistență și armonie, în care aromele florilor de câmp și cele de citrice se împletesc cu savoarea proaspătă și rafinată a gustului, va încânta toate simțurile.

Recomandări culinare:
gustări, carne de pasăre, de vânat, aperitive, mâncăruri pe bază de carne albă.

12,5 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/07/cotnari-selectii-blanc.png
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/05/cotnari-selectii-busuioaca.png

BUSUIOACĂ

rose demisec

Busuioaca te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafir. Aromele de căpșune și frăguțe de pădure sunt desăvârșite de gustul intens fructat, cu aciditate medie.

Recomandări culinare:
preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, aperitive, ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui la grill, somon, scoici, fructe de mare.

14 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax

FETEASCĂ NEAGRĂ

rose sec

Feteasca Neagră rose îmbină tradiția acestui soi cu modernismul gusturilor actuale. În varianta rose, notele de fructe de pădure roșii sunt completate cu discrete tente de petale de trandafiri. Gustul intens fructat este dominat de o bună aciditate.

Recomandări culinare:
carne de pasăre, preparate de pește, somon, scoici, fructe de mare condimentate.

14 alcool volum
Servire 8-10 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/05/cotnari-selectii-feteasca-neagra-rose.png
https://www.cotnari.ro/continut/uploads/2017/05/cotnari-selectii-feteasca-neagra-rosu.png

FETEASCĂ NEAGRĂ

roșu sec

Fetească Neagră te întâmpină cu o aromă unică și elegantă, dar cu o puternică personalitate. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate sunt completate cu cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre.

Recomandări culinare:
carne roșie, grătar, brânzeturi mai picante.

13,5 alcool volum
Servire 16-18 °C
Păstrare 5-15 °C
6 buc./bax
https://cotnari.ro/dev//img/inapoi-alt-cotnari.png